Jongeren zorgen voor overlast en maken zooitje van schoolpleinen

15/04

Foto: politie

15/04

Foto: politie

Zutphen – De laatste tijd komen er veel meldingen bij de politie binnen dat jongeren op de schoolpleinen in de Zuidwijken rondhangen en er een zooitje wordt gemaakt. Scholen hebben de afgelopen maanden meerdere malen aangifte van vernielingen gedaan.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het verboden om op de schoolpleinen op te houden, daarnaast hangen er meerdere bordjes met verboden toegang. Regelmatig maken jongeren zich schuldig aan vernielingen, gebruik van alcohol, urineren tegen deuren en muren, brandstichting en het achterlaten van afval.

De politie gaat harder optreden tegen jongeren die rondhangen op schoolpleinen en daar overlast veroorzaken. Maandagavond hingen er ook drie jongeren op één van de schoolpleinen. Ze dronken bier en gooide afval op de grond, het opbergen in een container was teveel moeite. Deze drie jongeren hebben hiervoor een bekeuring gekregen.