Politie onderzoekt ernstige mishandeling; getuigen gezocht

In de nacht van vrijdag op zaterdag 3 september zijn een 38-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Zutphen door onbekenden mishandeld in en buiten een café aan de Vaaltstraat in Zutphen. De politie zoekt getuigen.

In het café ontstond ruzie omdat een vrouwelijke kennis van het stel betast werd door een jongen, en de 34-jarige vrouw de jongen hierop aansprak. De jongen in kwestie reageerde hier dusdanig agressief op dat haar man tussenbeide kwam. Kort daarna kreeg hij ineens klappen, van verschillende kanten. In het tumult wat ontstond zijn de man en de vrouw de kroeg uitgezet.

Het stel liep weg maar verderop in de Vaaltstraat ontstond er rond 02.00 uur opnieuw een confrontatie met een groep van ongeveer 10 jongeren, die in dezelfde richting achter hen aangelopen zou zijn. De Zutphenaar verklaart van alle kanten te zijn geschopt en geslagen door de groep, ook nadat de man op de grond lag. Op enig moment kwamen er mensen tussenbeide, waardoor het stel weg kon komen.

Zij zijn eerst naar huis gegaan en een paar uur later op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan omdat ze zoveel pijnklachten hadden. De man bleek onder meer een zwaar gekneusde pols, een forse hersenschudding en diverse andere kneuzingen te hebben opgelopen. De vrouw heeft een blauw oog en diverse andere blauwe en pijnlijke plekken opgelopen.
Dringend getuigen gezocht

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is dringend op zoek naar getuigen. De politie wil graag weten wie er iets van de mishandeling heeft gezien, of wellicht heeft geholpen om de vechtende partijen uit elkaar te krijgen.

Ook wil de politie graag spreken met mensen die meer hebben gezien van het conflict in het café.

Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).