Twee gestolen auto’s in brand gestoken

In de nacht van zondag op maandag 22 augustus werd de politie rond 02.40 gebeld over een autobrand aan de Beethovenstraat in Zutphen. Ter plekke bleken twee voertuigen, een bedrijfsbus en een personenauto, volledig in brand te staan.

Enkele auto’s die dichtbij geparkeerd stonden, liepen ook schade op. Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse om te blussen en konden zij nóg meer schade voorkomen.

Na onderzoek bleek dat beide voertuigen kort voor de brand (in ieder geval na 01.15 uur), gestolen waren vanaf de oprit van een woning aan Het Zwanevlot in Zutphen. Pas toen de politie bij de eigenaren van de voertuigen aanbelden ontdekten zij dat de bus en auto gestolen waren. De sleutels van de voertuigen zijn uit de woning weggenomen. Het is nog niet duidelijk hoe men binnen gekomen is.
Tips welkom!

De politie gaat ervan uit dat sprake was van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld. Heeft u verdachte personen of voertuigen gezien afgelopen nacht aan de Beethovenstraat, of aan Het Zwanevlot? (auto’s zijn gestolen vanaf een oprit aan het noordelijkste deel van Het Zwanevlot, dichtbij de Laan naar Eme). Bel dan met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding of tip doorgeven kan ook, via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).