Aangetroffen gestolen fiets loopt uit de hand, 4 aanhoudingen

Op zondagmiddag 19-6 rond 14.30 uur, kreeg de politie een melding binnen dat iemand haar gestolen fiets zag staan in een tuin van een woning aan de W.H Vliegenstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, vluchtten 2 mannen direct de woning in. 1 van hen, een 20 jarige man uit Zutphen, probeerde via de achterkant te ontkomen, maar kon worden aangehouden voor heling van de fiets.

Een 24 jarige inwoner uit Zutphen, beledigde en belemmerde dermate tijdens de aanhouding, dat hij ook werd aangehouden .De 52 jarige man, de hoofdbewoner van de woning, wilde tijdens deze aanhouding uit de tuin duwen en pakte een hamer. Hij kwam met de hamer in zijn hand en boven zijn hoofd op de agenten af lopen en werd hierop aangehouden voor bedreiging en heling van de aangetroffen fiets. Bij insluiting in het politiebureau bleek hij tevens een groot blok, vermoedelijk hasj, bij zich te hebben.

Een 27 jarige man, ook uit Zutphen, probeerde deze aanhouding te belemmeren en werd ook aangehouden.

Uiteindelijk is de gestolen fiets door ons teruggeven aan de rechtmatige eigenaresse